Kennel

Vår kennelverksamhet blev godkänd 2007, men vi har  lång erfarenhet av hundar. Målet vi har är som andra uppfödare att sträva för en hållbar exteriör, lättdresserade viltfinnare samt hög jaktlust och med ett gott temperament och lynne. Med andra ord en Gordonsetter som passar lika bra för erfarna som nybörjare.

Eter29nov214
Avalonian’s Etna ”Ester”

Vår stamtik heter Moutaineer’s Eya, och är en utmärkt jägare med de egenskaper och kvaliteer som vi söker hos en bra jakthund. Vår första kull föddes 2008 och vi har sparat en tik som har visat sig vara en mycket lovande jakt och tävlingshund med utmärkt extriör.

eya22december12
Mountaineer’s Eya

Namnet Avalonian’s kommer från den keltiska mytologin. Vår första Gordon hette Zettertjärns U-Max, hans far Black Mystery Chinook tilldagligt kallad Merlin. Och eftersom jag är lite intresserad av mytologi var det en självklarthet att vår kennel skulle ha med Trollkaren Merlins hemort att göra Avalon. En avalonier är vacker och lång som våra hundar.

Vår stamtik Mountaineer’s Eya -06 har uppnått 1AK på skog i Norska Ljördalen, hon har flera fina utställnings resultat.  2016 blev Mountaineers Eya SE UCH

39338_1438614563076_1140110_n
Avalonian’s Akira

Henne dotter Avalonian’s Akira -08 som vi sparat har fått 3 uk på vinter fjäll, samt 2x 3 AK i skog och ett 2 AK på fjäll, och 3 ÖKL skog, 3 AK fjäll och 1 ÖKL  HP skog. Hon är full certad i Sverige och  Norge och innehar titeln J SE NO UCH. Och har under 2016 fått utmärkelser
NNFK Årets skogshund, SGSK Årets skogshund, SGSK Tvåa Årets Champion.

extra
Avalonian’s Extra

Vi har även barnbarnet Avalonian’s Extra -13 ( dotter till Akira) som är en fantastiskt talang, hon är ännu ung men på sin första provstart 12 månader gammal fick hon 2 UK på fjäll. Hon har även fått Excellent på utställning, skall bli spännande att se vad framtiden har att ge.
Extra har under vårvintern bevisat vilket fantastisk hund hon är.
Vi startade henne i Sälen där hon blev den enda unghund att ta pris 1 UKL, med det i bagaget kvalade hon i till Vinterfjällpokalen. Där fixar hon samma bragd fast ännu bättre hon blev dagens enda hund att gå till pris 1 UKL och 2015 års vinnare av VFP.
Hon har även blivit utställd i Norge,  där hon nu är färdigbedömd. Med CK och Cert.

I 2016 har vi även efter Akiras sista parning med Arafjells Boomerang Rapido GT sparat två valpar.
Avalonian’s Frost och Fina. Blir spännande att se vad som kommer bo i dessa på hoppfulla.

Kommentera